Bize Ulaşın0850 305 74 55

Haberler

17/03/2021
Sağlık İçin Su İçmek

Su sağlıklı yaşamak için zorunlu gıdaların başında geliyor.

Yemek yemeden haftalarca yaşayabiliyoruz ama su içmeden birkaç günden fazla yaşamanız mümkün değil! Yetişkin bir erkeğin vücut ağırlığının %60’ı su.

İnsanların yarısından fazlası su. Çocuklar ise daha sulu; onların vücutlarının yüzde 65-80’i su; yaş ne kadar küçükse su oranı da o kadar yükseliyor. İnsanlar vücut suyunun %10’unu kaybettiklerinde yaşamları tehlikeye giriyor, yüzde 20’sini kaybettiklerinde ise ölüm kaçınılmaz oluyor.

Vücutta suyun çok sayıda görevi var: enerji oluşması, büyüme ve yıpranan dokuların onarımı için protein sentezlenmesi, harcanmayan enerjinin yağ olarak depolanması ve metabolizma sonucu oluşan zararlı atıkların suyla dışarı atılması gibi.

Bir insanın “susuzluk hissi ile su ihtiyacını ayarlayabileceği” düşüncesi, çocukluk çağı için doğru olsa da diğer yaşlar için geçerli değildir. Susuzluk hisleri önemli ölçüde köreldiği için yaşlıların farkına varmadan susuz kalma tehlikeleri büyük. Birçok yaşlının, yüksek olan tansiyonu yeterli su içtikten sonra düşmekte.

Sağlık su Aydos yaylası ormanlarının zirvesinden 'Doğal Mineralli Su' kaynaklarından el değmeden getirilerek Ankara Çubuk ilçesinde yer alan dolum tesislerimizde son teknolojik makinalar ile ambalajlanarak üstün lezzet ve mineral yapısı ile müşterilerimizin kullanımına sunulmaktadır.
BİZE ULAŞIN
Aşağı Çavundur Mah. Küme Evleri Su Fabrikası No:334 Çubuk/Ankara
0850 305 74 55 info@sagliksu.com.tr
© 2021 Tüm Hakları Saklıdır | Sağlık Su Bir Hansu Kuruluşudur.